NEUROLOGIE

Ce este Neurologia?

Neurologia este o ramură specială a medicinei care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic. 

Structurile organice ce țin de domeniul neurologiei sunt,  pe de o parte , creierul, măduva spinării (reprezintă sistemul nervos central), structurile înconjurătoare, precum și vasele sanguine care le hrănesc.  Pe de altă parte,  nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici, după ieșirea din canalul spinal, inclusiv legăturile cu mușchii scheletici (reprezintă sistemul nervos periferic).

Medici neurologie

Dr. GĂINĂ Adriana-Margareta

Medic primar Neurolog

Competență in Ultrasonografie Cerebrala

Dr. SUICI Aida-Marcela

Medic primar Neurologie

Contract cu CJAS

Servicii neurologie

Ultrasonografie Doppler Carotidiană

Ultrasonografia Doppler Carotidiană este efectuată de medicul neurolog si evalueaza starea arterelor ce vascularizeaza creierul, cu implicatii majore in diagnosticul precoce al aterosclerozei cu urmari nefaste precum accidentul vascular cerebral

Teste specifice

Medicul neurolog are la dispoziție o serie de teste sau probe specifice ce pot fi efectuate pentru a ajuta la diagnosticarea corectă a pacientului și la implementarea unui plan de tratament adecvat fiiecarei patologii în parte. 

Evaluare psihologica

Medicul neurolog poate recomanda pacientului să se prezinte la psihologul clinician pentru o testare specifică. Aceasta testare poate fi utilă spre exemplu în diversele patologii neurodegenerative (ex: Boala Alzheimer, Boala Parkinson, Dementa, paralizii etc) Aceste testări pot ajuta în diagnosticul și tratamentul pacientului neurologic.

Consiliere psihologică

Consilierea psihologică se adreseaza pacientului neurologic ce necesită îndrumare și terapie specifică psihologică in cadrul patologiei sale, aceasta se recomanda de către specialistul neurolog.