MEDICINĂ INTERNĂ

Ce este Medicina Internă?

Medicina internă este specialitatea medicală care privește organismul ca pe un tot unitar și care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul nechirurgical al majorității bolilor de care suferă adulții (plămani, inimă, stomac, ficat, intestin, sistem urogenital şi altele). Medicul specialist de medicină internă integrează cazuri complexe cu afectarea mai multor organe și stabilește conduita ulterioară pentru cei cu multiple patologii.

Marea majoritate a pacienților suferă de mai multe afecțiuni și necesită tratamente multiple. Prin consultul oferit de medicul internist, pacientul evită excesul de consulturi medicale care pot sa nu fie necesare. Medicul internist este cel care analizează aceste situații și decide  care afecțiune necesită și un consult sau un tratament supra specializat. De asemenea coordoneaza schemele terapeutice astfel ca să nu apară suprapuneri de medicație sau reacții adverse ale medicamentelor.

Medici medicină internă

Dr. VASILE Alina-Constantina

Medic specialist Medicină Internă

Competenta în Ultrasonografie Generală


Servicii medicină interna

Ecografia Abdominală

Ecografia generală abdominală este cea mai utilizată metodă imagistică non-invaziva în practica medicala pentru evaluarea organelor, a structurilor abdominale, dar și a fluxului sangvin la nivelul acestora. Aceasta metodă ofera o vizualizare rapidă a organelor și structurilor abdominale. Ecografia generală cuprinde evaluarea ecografică morfologică a ficatului, splinei,colecistului, rinichilor și a vezcii urinare.

Electocardiograma EKG

Electrocardiografia (ECG) este o metoda non- invaziva de evaluare și monitorizare a semnalelor electrice ale inimii. Aceasta este o investigație esentială utilizată în practica curentă, având atat scop diagnostic, cât și de screening în rândul pacienților.

Pulsoximetria

Este o metodă noninvazivă și nedureroasă de a testa și măsura pulsul si nivelul saturației de oxigen din sânge. Scopul oximetriei este de a verifica cat de bine pompeaza inima sânge și oxigen către restul corpului ;